Човек в сянка: Мозъкът на Ливърпул, довел Клоп - гради нова епоха и бъдеще без Юрген


Човек в сянка: Мозъкът на Ливърпул, довел Клоп - гради нова епоха и бъдеще без Юрген
Снимка: Getty Images

20053 0

През есента на 2015 година бе задействан процесът, по който Ливърпул се върна в славните си години и отборът стана един от най-силните в света. Разбира се, големият старт бе даден с назначаването на Юрген Клоп като мениджър.

Кой доведе Клоп в Ливърпул?

Първите стъпки на Юрген Клоп в Ливърпул

Всичко тогава започна с едно телефонно обаждане. Клоп и неговият агент, Марк Козике, са потърсени от Майк Гордън. Това е президентът на FSG (Fenway Sports Group) - американският мултинационален спортен холдингов конгломерат, който притежава Ливърпул.

Още: "Писна ми, в Ливърпул постоянно нарушаваме 1 основно правило, което проваля всичко"

Гордън се среща с тях в Манхатън, а бъдещето след тази съдбоносна визита е ясно на всички ни. Перфектно съвпадение между мениджър и отбор. Гордън пък остава като човекът, който е отговорен за този ход, съобщава престижното издание The Athletic.

Изданието допълва още, че именно Майк Гордън е мозъкът на клуба, който вече гради новата ера - бъдеще без Юрген Клоп. Той ще е човекът, който ще избере новия мениджър. С по-периферна роля, но все пак с ценно мнение, са Джон Уилям Хенри и Том Уернър.

Търсенето започна: Майк Гордън издирва "новия Клоп"

Майк Гордън търси новия Клоп

Търсенето вече е започнало, след като Гордън бе сред първите, които бяха информирани от Клоп за решението му. Изпълнителният директор Били Хоган пък призна, че ще опитат да сторят същото, което и през 2015 година. Самият собственик е доста по-замесен, отколкото много от хората предполагат, въпреки че няма толкова много публични изяви.

Още: "Тихият" проблем в Ливърпул, който Юрген Клоп толкова дълго потиска, вече излиза наяве

"Ще минем през този процес, на който сме разчитали през миналото. Същият процес, който доведе Юрген преди почти девет години. Това е нещо, което правим насаме, поверително, с хората тук, с нашия собственик Майк Гордън в частност" - признава Хоган.

Любопитен факт е, че всеки един отбор от Висшата лига е сменял своя мениджър от 2015 година насам (повечето клубове дори по няколко пъти). В Ливърпул ще разчитат на данни, като ще търсят човек, който работи по устойчив модел. Самият Гордън пък ще иска среща на четири очи с въпросните кандидати - точно както стори с Клоп в Ню Йорк. Междувременно се появи нова теория за изненадващото напускане на Клоп - издал се в Ливърпул с 2 неща преди да го обяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички