Категоричен Пеп Гуардиола: Убеден съм, че Арсенал няма да сгреши до края


Категоричен Пеп Гуардиола: Убеден съм, че Арсенал няма да сгреши до края
Снимка: Getty Images

1306 0

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола даде пресконференция преди гостуването на Евертън във Висшата лига, което съвпада между двата мача с Реал Мадрид в най-комерсиалния европейски турнир Шампионска лига.

Тежкото гостуване и Арсенал

"Двубоят ни срещу Евертън ще е тежък, защото е между двата ни мача от ШЛ. През всичките ми шест сезона тук гостуванията на "Гудисън Парк" винаги са били трудни заради самата обстановка, а сега допълнително заради положението на съперника. Убеден съм, че Арсенал няма да сгреши до края. Иска ми се да загубят точки някъде, но не мисля, че ще стане", заяви Пеп.

"Отборите на Шон Дайш обичат да взимат инициативата, а понеже сме към края на сезона, това сега за нас също е финал. Можем да си позволим да се съсредоточим само върху въпросната среща. Мисля единствено за Евертън и нищо повече. През последните 11 месеца работим за спечелването на Премиър лийг и не искам да се разсейвам с мисли за Реал Мадрид, защото има време да мислим за реванша".

Предизвикателствата пред Сити

"Когато си във всички турнири, трябва да умееш да превключваш и да се адаптираш. В първенството ни остават четири срещи и за нас е много важно да продължим да държим съдбата в ръцете си. Евертън играе по специален начин и ето защо сме длъжни да привикнем към него възможно най-бързо".

Неукротимият Холанд

"Ерлинг изкара тежък мач в Мадрид, но нямаше да издържи, ако беше изморен. Мисля, че той е добре. Всички наши футболисти са готови за игра и искат да помогнат. Обмислях в последните минути да направя няколко смени, тъй като на пейката имахме играчи като Фоудън, Алварес и Марез, които са достатъчно динамични. В крайна сметка обаче прецених, че нямаме нужда от смени. Иначе всеки ще е ценен, защото имаме толкова много важни двубои", каза още испанският специалист.

Манчестър Сити се намира на върха във Висшата лига с актив от 82 точки - 1 повече от преследвача Арсенал. Момчетата на Пеп Гуардиола излизат срещу Евертън на "Гудисън парк" в неделя (14 май) от 16:00 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ерлинг Холанд завоюва още една престижна награда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички