Карагър посочи най-голямата грешка на Венгер, коствала му титлата


Карагър посочи най-голямата грешка на Венгер, коствала му титлата

1089 0

Френският специалист Арсен Венгер вече две десетилетия води английския Арсенал. Въпреки че е оставил голяма следа в английския футбол, Венгер може и да си тръгне от "Емирейтс".

Феновете не са доволни от резултатите на отбора и доказаха враждебността си към мениджъра с транспаранти и лозунги, а доста от тях бойкотираха мача с Уест Бромич на своя стадион.

В това време бившият футболист на Ливърпул Джейми Карагър реши да посочи най-голямата грешка на французина през целия му престой в Арсенал. Това Карагър посочи в рубриката си в "Дейли мейл".

Според бившия защитник, това е неангажирането на Луис Суарес през 2013 година.

"Ако се погледнат 20-те години на Венгер в английския футбол, има доста върхови моменти, но един от тях не може да се игнорира - офертата, която вбеси Ливърпул през юли 2013 г. Това, че не стигна до подписа на Суарес е най-голямата грешка на Венгер. Той винаги е внимателен с парите и харчи само когато е сигурен, че може да получи максимума.

Това показва колко е стабилна и сигурна неговата работа, той може да чака и чака. Вижте какво направи миналото лято - взе Петър Чех от Челси, но не привлече нито един друг играч. Ако Арсенал се бе постарал за Суарес, може би с оферта от 50 млн., вярвам, че щяха да спечелят Висшата лига в два от последните три сезона. Така е при Суарес: без значение за кой тим играе, той вдига нивото", написа Карагър.

Дали Венгер е загубил много със Суарес говори най-добре фактът, че уругваецът вкара 49 гола за Барселона през сезона, а нападателят на "топчиите" Оливие Жиру има само 12 попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички