Венгер пропуснал да купи няколко пъти най-голямата сензация във Висшата лига


Венгер пропуснал да купи няколко пъти най-голямата сензация във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1370 0

Дмитрий Пайет безспорно е трансфер №1 за изминалото лято в английската Висша лига. Както е известно, той вече има двуцифрени голове и асистенции за Уест Хям и е основният мотор за отбора от Лондон, който буквално се прероди и се бори за място в топ 4.

Пайет беше закупен за едва 10.7 милиона паунда от мениджъра Славен Билич, като "чуковете" са изпреварили често колебливия на трансферния пазар Арсен Венгер.

Трите звезди, които Венгер ще купи през лятото

Оказва се, че френският специалист дълго време е следил изявите на Пайе, но в крайна сметка Уест Хям се оказа големият печеливш от възхода на френския национал.

"Следях го още когато беше в Сент Етиен. Може да е на 29 години, но определено израсна през този сезон и се завърна в националния отбор, когато това изглеждаше невъзможно. Той винаги е бил топ талант, но играеше на приливи и отливи. Сега е далеч по-постоянен в изявите си", коментира Венгер и разкри странната причина да не привлече Пайе през всички тези години.

Разкриха единствения отбор в Англия, който не иска Златан Ибрахимович

"Поглеждайки към последните години, винаги сме имали много добри и креативни играчи - Йозил, Касорла, Уилшър, Рамзи - все страхотни и атакуващи футболисти, като със сигурност забравям някои. Просто имахме много играчи на тази позиция", каза Венгер.

Уилшър все още няма записана минута през настоящия сезон заради контузия, като от самото начало на кариерата си няма кампания, в която да е изиграл повече от половината мачове. Рамзи често е контузен, а Касорла беше преквалифициран като дефанзивен халф. Единственият играч от изброение, който играе на позицията на Пайе, е Месут Йозил, който обаче се чувства еднакво комфортно както на фланга, така и зад нападателя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички