Карагър: Ливърпул сгреши, когато подкрепи Суарес в расизма срещу Евра


Карагър: Ливърпул сгреши, когато подкрепи Суарес в расизма срещу Евра
Снимка: Getty Images / Guliver

3374 0

Легендата на Ливърпул - Джейми Карагър, призна, че тимът е сгрешил през 2011 година, когато "червените" сложиха тениски в подкрепа на Луис Суарес. Тогава уругваецът се бе забъркал в скандал със защитника на Манчестър Юнайтед - Патрис Евра, като го атакува на расистка основа.

"Няма съмнение, че направихме огромна грешка. Това бе очевидно. Няма да лъжа, казвайки, че не бях част от това. Ние, като клуб, постъпихме грешно и всички бяхме замесени. Бях втори капитан на отбора. Може би ми липсваше достатъчно смелост да откажа да сложа тази тениска. Не мисля, че всички играчи бяха съгласни да носим тениските. Но като клуб, като семейство - това е първата реакция, без значение какво е направил някой, подкрепяме го, дори да е сгрешил" - заяви Карагър.

Думите на бившия бранител бяха отправени директно към Патрис Евра по време на разговор между двамата. Темата на диалога бе именно расизмът. Междувременно, играчите на Ливърпул доминират в тазгодишните номинирани играчи за най-ценния индивидуален приз във футбола - "Златната топка". Вижте всички футболисти - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички