Какво мисли Моуриньо за Мондиал с 48 отбора?


Какво мисли Моуриньо за Мондиал с 48 отбора?

774 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо подкрепи идеята на ФИФА да разшири Световното първенство до 48 отбора в следващото десетилетие. Въпреки че това бе посрещнато на нож от играчи и треньори, заради идеята, че те ще имат все по-малко почивка, Специалния има друго логично обяснение.

"Напълно подкрепям това намерение на ФИФА. Като клубен треньор щях да съм против, ако това означаваше повече мачове, по-малко почивка и по-малко предсезонна подготовка за играчите.

Само че критиците на тази идея трябва да разберат, че разширяването на участниците не означава повече мачове. Играчите са защитени и отборите също. Предпочитам групи с три отбора. Два мача и тогава отиваш към елиминациите или си отиваш вкъщи.

Така самите групи ще са по-интересни и няма да има безсмислени мачове, а елиминациите ще са още по-вълнуващи като следващо ниво. По-малките страни вероятно ще изиграят два мача и ще отпаднат, но поне ще са присъствали на най-голямата сцена и ще усетят емоцията, а и икономическата изгода, защото все повече пари ще се влагат във футболна инфраструктура.

А повече отбори означават повече африкански, азиатски и американски нации заедно в един турнир. Футболът на най-високо ниво е по клубовете, така че не можем да очакваме чудеса на Мондиал - това е социално събитие от най-голяма значимост", обясни Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички