Какво каза Хосеп Гуардиола за Манчестър Сити 1:0 Брентфорд, за Ерлинг Холанд и за битката за титлата с Ливърпул и Арсенал?


Какво каза Хосеп Гуардиола за Манчестър Сити 1:0 Брентфорд, за Ерлинг Холанд и за битката за титлата с Ливърпул и Арсенал?
Снимка: Getty Images

1523 0

Във вторник вечер (20-и февруари) Манчестър Сити победи трудно Брентфорд на "Етихад" в отложен мач от 18-ия кръг на Висшата лига.

Така "гражданите" събраха актив от 56 точки и вече са на една зад лидера Ливърпул (57) и на една пред третия Арсенал (55).

Коментарът на Гуардиола

"Винаги е много трудно да играеш срещу Брентфорд и Томас Франк и винаги ще бъде. Създадохме много голови положения и най-важното е, че успяхме да спечелим мача. Представихме се наистина добре и съм щастлив от резултата. Бяхме търпеливи и докачахме момента си", обясни треньорът на Сити след последния съдийски сигнал.

Пеп Гуардиола призова журналистите да не съдят много строго Ерлинг Холанд, който бе автор на единственото попадение във вратата на Брентфорд:

Ерлинг Холанд

"Ерлинг Холанд беше контузен дълго време. Той винаги и във всяка една ситуация е заплаха за защитниците. Ако някой се съмнява в него, то тогава той ще си свърши работата. Не го критикувайте, защото ще ви затвори устите. Два месеца беше извън терените, загуби и баба си и не му е лесно. Говорих с него за пропуснатите шансове срещу Челси и разбрах твърде късно, че баба му е починала! Той не беше казал нищо преди мача...".

Гуардиола за титлата

"Пътят в първенството е доста дълъг и все още има много мачове. Аз се гордея с отбора си. Почти сигурен съм, че с Ливърпул и Арсенал ще сме в битката за титлата до самия край на сезона. В следващите седмици пък може да се намеси и още някой отбор", изчисли Хосеп Гуардиола.

*За Манчестър Сити предстои гостуване на Борнемут (24.02., 26-и кръг), след това визита на Лутън (27.02., 1/8-финал за ФА Къп), а след това и дерби с Манчестър Юнайтед на "Етихад" (3.03., 27-и кръг).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Официално: Сделката е завършена - сър Джим Ратклиф влезе в Манчестър Юнайтед!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички