Ерлинг Холанд вече е поразил всички цели във Висшата лига, а Манчестър Сити се залепи зад Ливърпул (ВИДЕО)


Ерлинг Холанд вече е поразил всички цели във Висшата лига, а Манчестър Сити се залепи зад Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1790 0

Манчестър Сити победи отбора на Брентфорд с 1:0 в отложения двубой от 18-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение отбеляза Ерлинг Холанд в 71'. "Гражданите" вече имат само точка по-малко от Ливърпул, който е лидер с 57 точки. Вече и двата отбора имат по равен брой двубои - 25.

Ерлинг Холанд вкара и второ попадение в двубоя, но не бе зачетено заради засада. И с първото му обаче записа постижение, като вече се е разписал срещу всеки отбор от английския шампионат. Това бе неговият 17 гол във Висшата лига през този сезон и общо 22 във всички надпревари.

Очаквано - Манчестър Сити владееше инициативата почти през целия мач, като имаше и по-добри положения. Още в 8' Фил Фодън стреля, но твърде безопасно. В 16' Ониека излезе сам Едерсон, но не се справи добре и вратарят спаси.

В 28' Хулиан Алварес се възползва от пас на Родри и стреля от дистанция, но топката мина покрай вратата. Най-чистото положение бе в 35' като след атака, започнала с прехвърлящ пас на Родри, завърши с удар на Бернардо Силва от чиста позиция. С глава той не успя да намери очертанията на вратата.

Малко след това  отново Родри имаше ключова роля, центрирайки към Рубен Диаш. Ударът му бе отразен от противниковия вратар. В 37' младият талант на Сити Оскар Боб можеше да открие резултата, но неговият удар бе изчистен по изумителен начин от Бен Мий от самата голлиния. Боб показа страхотна индивидуална техника и си освободи пространство в наказателното поле, но бранителят на "пчеличките" се справи феноменално. Ониека и Диаш имаха по един шанс до края на полувреме, но не се възползваха.

В първите 15 минути от второто полувреме нямаше чисти голови положения. Сити продължаваше да доминира, но без да създаде нищо интересно в предни позиции.

Чак в 71'  Мопе сбърка с пас, а Манчестър Сити се възползва и организира контраатака. Ерлинг Халанд бе изведен, а Кристофър Айер се подхлъзна и изпусна нападателя. Той излезе сам срещу вратаря и очаквано не сгреши.  Айвън Тони отговори малко след това, но не успя да уцели вратата и топката премина над напречната греда. В 80' гол на Холанд бе отменен заради засада.

Фил Фодън бе близо до втори гол за Сити в добавеното време, но не му стигна малко точност при изпълнението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички