208 258 000 - сумата на посредствеността


208 258 000 - сумата на посредствеността
Снимка: Getty Images/Gulliver

2789 0

208 258 000* - словом, това са двеста и осем милиона двестра петдесет и осем хиляди паунда. Това са възнагражденията, които Ливърпул плаща на около 700 души за сезон 2015/16. Разбира се, основната част от това е за футболисти от първия отбор, а останалите са разпределени за всички служители с договор с футболния клуб.

Тази сума изглежда изключително висока на фона на "успехите", които Ливърпул имаше през миналата година. Да, отборът игра финал в Лига Европа и за Купата на Лигата, но не спечели нито един трофей и дори не се класира за Шампионска лига. В действителност, мърсисайдци останаха и без европейско участие, което трябваше да гарантира активната намеса на "червените" в битката за титлата във Висшата лига.

Уви, докато Ливърпул се представя значително по-добре през този сезон, титлата е извън радара на мърсисайдци, но сумата, която получават играчите от първия отбор, се увеличава - Коутиньо получи солидно ново възнаграждение, новият договор на Лалана почти удвои предишната му.

През миналия сезон Манчестър Сити и Арсенал, които се класираха за Шампионска лига, влизайки в топ 4 на английското първенство, имаха по-ниски разходи за заплати от Ливърпул, а през настоящия сезон тенденцията ще продължи, тъй като и двата отбора не увеличиха, а "гражданите" дори съкратиха възнагражденията, които са отредени за футболистите.

С едни от най-високите възнаграждения в топ 5 на първенствата в Европа Ливърпул трябва да се бори на няколко фронта и да се представя много силно, но вместо това феновете ще преживеят поредния разочароващ сезон, особено ако отборът не се класира в топ 4 през настоящата кампания. Следователно идва и въпросът, който всеки привърженик си задава - докога ще се дават стотици милиони за посредствена продукция?

* Данните са на местното издание "Liverpool Echo"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички