Йозил се развихри при най-голямата победа на Арсенал през сезона


Йозил се развихри при най-голямата победа на Арсенал през сезона

1576 0

Месут Йозил се завърна в титулярния състав на Арсенал, а "артилеристите" записаха един от най-силните си мачове през сезона и смазаха с 5:0 устремилия се към Чемпиъншип тим на Астън Вила.

Немският национал се отчете с асистенция за гола на Жиру в 8', а след това сам реализира за 2:0 в 53'. Това бяха вторите му асистенция и гол за сезона, като предишните отново бяха срещу Астън Вила, преди да се контузи тежко.

Тио Уолкът също почна като титуляр и напомни за себе си с гол в 63', а Касорла в 75' фиксира крайното 4:0 след 6-ата дузпа за Арсенал през сезона. Белерин оформи крайното 5:0 в продължението на срещата.

Вече 17 поредни двубоя Арсенал неизменно бележи в противниковата врата на "Емиратс", като в същото време Астън Вила вече над 10 часа няма отбелязан гол в първенството.

Формата на Оливие Жиру пък продължава да бележи прогрес, след като вкара 5-ия си гол в 6 мача. Всичко това стана без най-добрия играч на Арсенал до момента през сезона Алексис Санчес, който пропусна двубоя.

Арсенал вече се намира на 5-о място с 42 точки, колкото има и Саутхямптън, но и мач по-малко. Лондончани са на пункт зад Манчестър Юнайтед, а след "топчиите" са Тотнъм (40) и Ливърпул (38). Астън Вила е с 22 точки и едва 11 отбелязани гола, но все още над зоната с изпадащи отбори.

Месут Йозил започна като титуляр за пръв път след контузията си, като той се отплати за гласуваното доверие още в 8'. При изчистена топка той от въздуха с външната част на бутонката на левия си крак прехвърли защитата на Астън Вила и изведе Жиру сам срещу вратаря - 1:0.

През първото полувреме повече голове не паднаха, въпреки многото шансове за Арсенал, но през втората част лондончани успяха да материализират своя превес.

В 56' нова контраатака на домакините стигна до Жиру, който този път изведе Йозил в добра позиция, немският национал нахлу отляво в наказателното поле и с прецизен диагонален удар направи 2:0 в полза на "артилеристите".

Само 7 минути по-късно нова скоростна акция на Арсенал завърши с гол. Касорла пробва извеждащ пас за Жиру, но Уолкът пресече и с едно движение се озова на отлична позиция - удар и 3:0 за набиращия скорост тим на Арсен Венгер.

До края на двубоя Арсенал свали темпото, но все пак в 75' се стигна до дузпа, която беше умело реализирана от Санти Касорла - 4:0. Това беше и 6-а дузпа отсъдена за Арсенал в Премиършип. В добавеното време Белерин успя да вкара за 5:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички