Челси гледа към титлата след слаб опит за победа на Сити в Лондон


Челси гледа към титлата след слаб опит за победа на Сити в Лондон

1694 0

Челси направи нова решаваща крачка в битката за титлата в Премиършип, след като удържа до 1:1 Манчестър Сити на "Стамфорд Бридж" и не позволи на "гражданите" да съкратят аванса на "сините" в челото.

В 41' Лоик Реми, който едва за 3-и път почна като титуляр в Премиършип, вкара 5-ия си гол в шампионата и даде аванс на своите след чудесна многоходова акция.

Само 4 по-късно обаче настоящите шампиони изравниха чрез Силва, който се възползва максимално от грешка на Тибо Куртоа, който обаче изкупи вината си през второто полувреме.

15-ина минути преди края на двубоя на терена се появи Франк Лампард, който беше посрещнат с бурни аплодисменти от феновете на Челси, но не успя да помогне за победата на новия си тим Сити.

Благодарение на равенството си Челси остава на върха с актив от 53 точки, докато Сити е с 48 на второто място в подреждането.

Жозе Моуриньо направи няколко промени в състава си, като заложи на Зума в центъра на защитата и остави Кейхил на пейката. Реми започна като нападател заради наказанието на Коща, а Рамирес зае позицията на Сеск Фабрегас.

За Сити Демикелис застана в защита до Компани, а Силва и Агуеро поеха тежестта в нападение.

Началото не беше особено атрактивно, като първото положение дойде в 24'. Тогава Агуеро беше изведен в наказателното поле, но опитът му за диагонален изстрел беше париран от Куртоа. Няколко минути по-късно и Оскар пробва удар от удобно положение, но и Харт се намеси лесно.

Така се стигна до 33', в която дойде и най-опасното положение. При дълъг пас Тери не пресметна намесата си и позволи на топката да мине зад гърба му. Агуеро това и чакаше, като се устреми към вратата, но топката мина встрани.

Този пропуск беше наказан в 41', когато Иванович с диагонален пас изведе Азар зад защитата на Сити, а той с едно докосване от въздуха намери Реми - удар от 3 метра и 1:0 за Челси.

Лондончани обаче бяха огорчени точно преди последния съдийски сигнал, когато Куртоа не успя да пресече добре центриране и прати топката на крака на Агуеро. Той стреля, а Силва от 2 метра насочи топката в опразнената врата за 1:1.

През втората част Челси не отправи нито един удар, но затвори отлично своите. Единствено Фернандиньо имаше шанс за гол, но Куртоа парира неговия удар. Лампард също не успя да помогне на своите, а в опит да опази равенството Моу направи смените си след 85', а освен това пусна 5-и защитник в лицето на Кейхил - 1:1 и 5 точки разлика на върха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички