Йозил измисли начин как Арсенал да го продаде, но и да получи парите си


Йозил измисли начин как Арсенал да го продаде, но и да получи парите си
Снимка: Getty Images/Gulliver

1075 0

Месут Йозил ще предложи на Арсенал шанса да го продаде този месец - чрез разпределяне на плащането на останалата част от договора му през следващите три години.

Йозил има опции да напусне "артилеристите" по време на трансферния прозорец, но лондончани ще трябва да платят останалата част от сделката си за £350 000 на седмица, от която все още има шест месеца. Месут Йозил може да бъде готов да уреди дългосрочен план за плащане, за да улесни и Арсенал.

Световният шампион с Германия няма намерение да жертва останалите 8,75 милиона лири от заплатите, дължими на него, само за да може Арсенал да се раздели с него. Фенербахче и Ди Си Юнайтед са отборите, които се интересуват от подписа му

Но The Sun твърди, че ще бъде готов да помогне на клуба. Това би било чрез постигане на сделка, чрез която да намали своите седмични плащания до 68 000 британски лири до лятото на 2023 година. Макар че това би довело до това Арсенал да трябва да задържи 32-годишния Йозил в техния фонд за заплати още две години и половина, това ще намали непосредствения им ангажимент за заплати към халфа с 1,2 милиона паунда на месец.

Междувременно от Арсенал се похвалиха с първи зимен трансфер (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички