Жозе Моуриньо по пътя на Меси и Роналдо - съдят го за укриване на данъци


Жозе Моуриньо по пътя на Меси и Роналдо - съдят го за укриване на данъци
Снимка: Getty Images/Guliver

2020 0

Прокуратурата в Испания показва ясно в последните няколко години, че няма да подмине футболните звезди и ще търси правата на държавата до последно, що се отнася до укриването на данъци от страна на футболните звезди. Лионел Меси вече получи своята присъда, докато Кристиано Роналдо е напът да бъде сполетян от същата, ако не и по-тежка съдба.

Сега обаче става ясно, че освен двете големи звезди на футболната игра, и бившият треньор на Реал Мадрид - Жозе Моуриньо, е обект на разследване от страна на испанските власти.

Специалния е обвинен за укриване на сумата от 3.3 милиона евро за 2011 и 2012 години - две от последните три, в които той бе начело на "белия балет". Засега Моуриньо отказва коментар по темата, но се очаква в близките дни да има повече подробности относно разследването срещу него.

По-рано през тази година в Каталуня осъдиха Лионел Меси на 21 месеца затвор. Това е негова първа присъда в страната, така че постановлението на съдията няма да бъде изпълнено, а освен това звездата на Барселона ще обжалва пред Висшия съд в Каталуня. Подобен развой може да очаква и Жозе Моуриньо, който е обвиняван в укриването на сума, по-ниска от тази, заради която бяха осъдени Лео и неговият баща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички