Йежи Дудек: Демони в главата ми казваха да нокаутирам Бенитес


Йежи Дудек: Демони в главата ми казваха да нокаутирам Бенитес
Снимка: Getty Images/Guliver

1877 0

Йежи Дудек завинаги ще остане в историята като един от героите в страхотния обрат, който Ливърпул направи във финала на Шампионска лига срещу Милан в Истанбул през 2005 г. Две години след успеха стражът бе принуден да напусна стадион "Анфийлд", след като Пепе Рейна му взе титулярното място.

Пенсионираният полски футболист в последните няколко дни е отново актуален в спортната действителност, след като излезе автобиографията му. Медиите в Англия вече публикуват част от най-интересните откъси в нея, свързани с престоя му в Ливърпул.

В книгата си Дудек има отделна част за мениджъра на Нюкасъл Рафаел Бенитес, за когото казва, че е искал да го нокаутира в моментите, когато е бавел продажбата му.

"Трябваше да подпиша с Кьолн през 2006 година, но Бенитес не искаше да се съгласи за наем. Постоянно протакаше работите и накрая останах в Ливърпул, въпреки че имах много оферти. В тези моменти често слушах демоничните гласове в главата си, които ми казваха, че трябва да го нокаутирам, за да ме изгонят от клуба и да замина за Германия. Искрено, наистина исках да го ударя в лицето. Много ме нервираше неговото неуважение, но прецених какви последици може да има, ако евентуално го ударя", пише полякът в биографията си.

"Щях да заформя голям скандал, ако направех това само няколко месеца след спечелването на Шампионска лига. Бях му бесен, веднъж дори Джерард дойде при мен в съблекалнята и ми каза: "Искаш да го удариш, нали?", споделя Дудек.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички