Един от най-богатите хора в света купува Ливърпул


Един от най-богатите хора в света купува Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

3861 0

Английският колос Ливърпул може да смени собствеността си още един път през настоящия век. Медиите на Острова съобщават, че един от най-богатите хора в света - арабският шейх Халифа Зайед ал Нахиян, е отправил оферта за акциите на "червените".

Кой е най-печелившият отбор в света?

Офертата е на стойност 700 милиона паунда, като е била отправена съвсем наскоро към групировката "Фенуей Спорт", която притежава контролния пакет акции на клуба. При условие че американците решат да продадат Ливърпул, то те ще припечелят 400 милиона паунда, след като купиха мърсиайдци срещу "едва" 300 милиона през 2010 година.

Единствената пречка пред сделката може да се окаже семейната връзка между арабския шейх и собственика на Манчестър Сити, но според представители на Висшата лига сделката ще бъде одобрена и няма да попречи на Нахиян да поеме контрола върху Ливърпул.

Разкриха на кой отбор е фен Кралицата на Англия

Според американското специализирано издание "Форбс" семейното богатство на шейх Халифа надхвърля €38 милиарда, много повече дори от собственика на Манчестър Сити шейх Мансур. Мераклията за Ливърпул, освен президент на ОАЕ от 4 ноември 2004 г., е същевременно емир на Абу Даби и гувернант на самия едноименен град. Той е първороден син на починалия Заяд бин Султан ал Нахиян и полубрат на президента на Манчестър Сити Мансур бин Заид ал Нахиян, както и братовчед на емира на Катар Тамим бин Хамад ал Тани, собственик на ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички