Ясни са полуфиналите за ФА Къп


Ясни са полуфиналите за ФА Къп
Снимка: Guliver/Getty Images

1193 0

Жребият за полуфиналите на ФА Къп бе изтеглен веднага след срещата между Челси и Манчестър Юнайтед, спечелена от "сините" с 1:0

Лидерът във Висшата лига Челси ще играе лондонско дерби срещу Тотнъм. "Шпорите" изпитват сериозни трудности на "Уембли" напоследък, печелейки само веднъж в последните си четири мача там. Двата тима се срещнаха на полуфиналите и през 2012 година, когато Челси разби градския си противник с 5:1.

В другия двубой един срещу друг ще се изправят Манчестър Сити и Арсенал. "Гражданите" стигнаха до полуфиналите след победа с 2:0 над Мидълзбро, докато "артилеристите" елиминира Линкълн с 5:0. Двата отбора са се срещали само два пъти в този турнир, като за последно това се е случвало през далечната 1971 година, когато “топчиите” побеждават с 2:1.

Полуфиналните двубои ще се играят на стадион "Уембли" и ще бъдат на 22 и 23 април. Финалът в турнира пък е на същия стадион на 27 май.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички