Изненадващ голмайстор прати Челси на 1/2-финал за ФА Къп (ВИДЕО)


Изненадващ голмайстор прати Челси на 1/2-финал за ФА Къп (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

4715 0

Отборът на Челси се класира за 1/2-финалите на ФА Къп, след като се наложи на "Стамфорд Бридж" с минималното 1:0 над Манчестър Юнайтед.

Единственото попадение в срещата падна в 51', а негов автор бе Нголо Канте. Френският дефанзивен халф на лондончани получи на дъгата на наказателното поле и с фалцов удар по земята матира Давид де Хеа.

"Червените дяволи" играха с човек по-малко близо час, след като в 37' Майкъл Оливър показа доста преувеличено втори жълт картон на Андер Ерера, вместо да последва декорация в жълто за Еден Азар, който пресилено се хвърли на земята.

Първото голово положение в срещата дойде в 12' и бе на сметката на Манчестър Юнайтед. Пол Погба се пребори за топка в центъра, след което с дълъг пас изведе Маркъс Рашфорд. Младокът не успя да нахлуе в наказателното поле, но върна към Хенрих Михтарян, който опита удар от дъгата на наказателното поле, който излезе в аут. 

Не закъсня и реакцията на Челси. В 16' Еден Азар проби през средата на терена, стигна до наказателното поле, но ударът му по диагонала бе париран от Давид де Хеа. Последва корнер, при който Гари Кейхил насочи топката към вратата на испанския страж, а той отново блесна с добра изява. При втория корнер не последва нищо интересно, но се стигна до трети такъв, при който Диего Коста отправи удар с глава, но топката премина високо над вратата.

10' преди края на първата част Андер Ерера бе изгонен след втори жълт картон. Играчът на Манчестър Юнайтед буквално бе излъган от Еден Азар, който театрално се просна на терена. Секунди по-късно Жозе Моуриньо прибегна до принудителна смяна, като Маруан Фелайни се появи на мястото на Михтарян.

Втората част започна с очакван натиск на Челси, но с доста изненадващ голмайстор. Нголо Канте получи на дъгата на наказателното поле и стреля с десния халф, като изненада Де Хеа - 1:0 в 52'. Това е втори гол за шампионът с Лестър за двете му години на Острова, като миналата година той вкара за "лисиците" отново срещу Манчестър Юнайтед.

В 59' като по чудо не се стигна до изравнителен гол. Маркъс Рашфорд бе изведен в наказателното поле, добре се освободи от защитник на домакините, но заложи на силата и топката попадна в Тибо Куртоа и до попадение не се стигна.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Кейхил, Моузес, Канте, Матич, Алонсо, Вилиан, Диего Коста, Еден Азар.

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Смолинг, Рохо, Дармиан, Ерера, Погба, Йънг, Михтарян, Рашфорд

Лондончани излизат с най-доброто на терена, като единствената промяна е замяната на Педро с Вилиан. Жозе Моуриньо пък имаше много проблеми със своя състав, като ще разчита на Дармиан и Йънг по крилата. По информация на английските медии, Рашфорд е бил болен преди сблъсъка, но въпреки това Специалния залага на него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички