ИЗВЪНРЕДНО: Продават Манчестър Юнайтед!


ИЗВЪНРЕДНО: Продават Манчестър Юнайтед!
Снимка: Getty Images/Guliver

1923 0

Мечтата на почти всички фенове на Манчестър Юнайтед е факт - фамилия Глейзър ще продаде основния пакет акции, който държи на клуба. "Червените дяволи" вече са на пазара с цел евентуална продажба. 

Манчестър Юнайтед е в търсене на нов собственик (или инвестиция)

Като причина американците казват, че се търси "стратегическа алтернатива за увеличаване на растежа на клуба", гласи в съобщение на клубния сайт. 

Докато Световното първенство 2022г. тече с пълна сила, английският клуб публикува съобщение от настоящите собственици, в което се казва, че ще бъдат проучени следните алтернативи за бъдещето на Манчестър Юнайтед: 

  • нова външна инвестиция в клуба
  • продажба 
  • други транзакции, свързани с клуба (каквото и да означава това)

 

Компанията "Raine Group", която по-рано през годината асистира в продажбата на Челси, в момента е в ролята на финансов съветник около процеса, започнат от собствениците на Манчестър Юнайтед. 

Още през лятото се заговори за евентуална продажба на клуба, но това е решаваща крачка към осъществяването на подобна сделка. 

Има поне 3 заинтересовани консорциума, които ще се опитат да се договорят с фамилия Глейзър за контролния пакет акции на "червените дяволи". 

Определено днес е събитиен ден за клуба от "Олд Трафорд", след като по-рано тази вечер бе обявено, че договорът на Кристиано Роналдо е прекратен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички