Изправиха шефа на парижката полиция пред Френския Сенат, той промени тезата си за сблъсъците преди финала


Изправиха шефа на парижката полиция пред Френския Сенат, той промени тезата си за сблъсъците преди финала
Снимка: Getty Images

1542 0

Шефът на полицията в Париж Дидие Лалемен обяви, че може да е допуснал грешка, когато е казал, че 40 000 привърженици на Ливърпул са опитали да гледат финала по незаконен начин. Французинът първоначално заяви, че многохилядната бройка е опитала да влезе на "Стад дьо Франс" за мача с Реал Мадрид с фалшиви билети, но сега допълва, че няма научно доказателство, което подкрепя това твърдение.

Висшият началник заяви в изслушването си пред Френския Сенат, че действията на полицията по време на финалния сблъсък са нанесли щети на имиджа на Франция пред света.

"Може да съм сгрешил с цифрите от 30 000 до 40 000 души, които дадох на вътрешния министър. Но от оперативна гледна точка, нищо не се променя, ако са били около 40 000, 30 000 или 20 000. Аз дадох цифрите на министъра и стоя зад думите си", призна Лалемен.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен коментира след края на финала, че голяма част от вината е върху феновете на Ливърпул и, че между 30 000 и 40 000 души са пристигнали с невалидни билети, което е довело до хаоса. По-късно думите му бяха подкрепени от президента Еманюел Макрон.

По време на парламентарното изслушване Дидие Лалемен заяви, че единствено той е отговорен за действията на полицията преди, по време и след двубоя. Кметът на Ливърпул Стив Ротерам, който присъства на финала в Париж и бе обран, също ще бъде изслушан.

Ключовата среща между мърсисайдци и "викинги" се забави с повече от 30 минути заради затрудненията на феновете с влизането на стадиона. Междувременно органите на реда използваха сълзотворен газ срещу хората, включително жени и деца, които чакаха на опашки пред входовете. Всичко това бе заснето и избухна моментално в социалните мрежи. 

Вижте кой играч на Ливърпул окончанелно напуска клуба, за щастие на феновете!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички