Изненада: Тотнъм официално обяви новия си старши треньор Нуно Ешпирито Санто!


Изненада: Тотнъм официално обяви новия си старши треньор Нуно Ешпирито Санто!
Снимка: Getty Images/Gulliver

5868 0

Английският футболен отбор Тотнъм официално има нов старши треньор! Това е бившият мениджър на Уулвърхямптън - Нуно Ешпирито Санто!

Португалецът е подписал двугодишен договор с "шпорите" и по този начин се слага край на спекулациите за това кой ще застане начело на "шпорите" след уволнението на Жозе Моуриньо...

След като Специалния си тръгна от Лондон, Райън Мейсън бе този, който се нагърби с тежката задача да води временно отбора, но Даниел Леви работеше здраво, за да намери човек, който да се ангажира с клуба в дългосрочен план!

След като получи последователни откази от страна на Антонио Конте, Маурисио Почетино, Пауло Фонсека, Дженаро Гатузо и Юлен Лопетеги, една от най-важните фигури на "Уайт Харт Лейн" се е спряла на името на треньора, който превърна Уулвс от посредствен отбор, в тим, който редовно попада в горната половина на таблицата във Висшата лига.

Начело на "вълците" Нуно Ешпирито Санто записа общо 114 мача в Елита на Англия и в тях той постигна 43 победи, 32 равенства и 39 загуби. 

"Това е огромно удоволствие и чест, аз се радвам и очаквам с нетърпение да започна работа. Нямаме много дни за губене и трябва да започнем да работим веднага, защото предсезонната подготовка започва след броени дни!", сподели новият треньор на Тотнъм, цитиран от "Sky Sports".

Надеждите на всички фенове на "шпорите" са, че сега клубът ще се завърне към своите корени и отново ще започне да играе атакуващ и атрактивен футбол - нещо, което Тотнъм не правеше под ръководството на Жозе Моуриньо. 

В своята кариера 47-годишният специалист е бил начело на отбори като Валенсия, Порто и Рио Аве, а статистиката му е следната:

390 мача - 186 победи, 98 равенства и 106 загуби (48% победи!). В тези срещи неговите отбори са вкарвали средно по 1.43 гола на мач и са допускали по 1.01 гола в своята врата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички