Лопетеги отказал „шеметна“ оферта да поеме Тотнъм


Лопетеги отказал „шеметна“ оферта да поеме Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

790 0

Наставникът на Севиля Юлен Лопетеги отказал оферта да стане мениджър на Тотнъм. „Шпорите“ продължават да търсят нов старши треньор и бяха свързвани с Пауло Фонсека (Рома), бившия мениджър на Челси Антонио Конте, отскоро наличния Дженаро Гатузо и бившия наставник на Уулвърхемптън Нуно Ешпирито Санто. Остава неясно кой е първи избор на лондончани, но Лопетеги е поредният, отхвърлил оферта за вакантния пост. Президентът на Севиля Хосе Кастро твърди, че Тотнъм е направил „шеметна“ оферта за Лопетеги, но той не е имал никакъв интерес да напуска клуба от Ла Лига.

„Юлен ми се обади и ми каза. Той сподели, че е получил оферти, които не изслушал в добавка към шеметна такава от Тотнъм. Но той заяви, че не забравя неща и че е много мотивиран тук. Ние вярвахме и вярваме в него, давайки му нов двугодишен контракт, и съм сигурен, че ще донесе още много на клуба. Виждате неговите качества и лидерство всеки ден. Някои треньори са по-мотивирани от икономически фактори, но Юлен е много ясен в това, че е щастлив тук и дори сподели, че ще бъде много трудно да намери по-добро място за работа от това тук“, каза Кастро за Cadena SER.

Лопетеги изгражда отново репутацията си в Севиля след разочароващ престой в Реал Мадрид и изведе тима до четвъртото място в Ла Лига. „Шпорите“ уволниха Жозе Моуриньо през април тази година и завършиха на седмо място във Висшата лига, пропускайки участие в групите на Шампионска лига. Даниел Леви води търсенето на нов мениджър, но опциите изглеждат ограничени. Тотнъм искаше да си върне Маурисио Почетино, но Пари Сен Жермен охлади амбициите на лондонския клуб. „Шпорите“ могат да се насочат отново към Нуно.

Играчите на клуба ще започнат предсезонна подготовка на 5 юли, като Леви ще направи всичко възможно да назначи нов наставник дотогава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички