Исторически следобед във Висшата лига!


Исторически следобед във Висшата лига!

2194 0

Следобедната програма във Висшата лига беше белязана от историческа първа победа за Борнемут в елита на английския футбол.

Новакът записа първите си 3 точки като гост на "Ъптън Парк", където в изключителен двубой надигра с 4:3 Уест Хям и показа, че няма да е боксова круша, въпреки че тимът е с далеч по-ниски финансови възможност в сравнение с останалите съперници.

Срещата почна отлично за Борнемут, който поведе с 0:2 след голове на Калъм Уилсън (11, 28). Резултатът се задържа до почивката, след която "чуковете" излязоха преобразени.

Нобъл (48) и Коянте (53) вкараха още в първите 10 минути на втората част и лондончани натиснаха здраво в търсене на бърз трети гол. В 66' обаче Пъргх успя да се разпише след пас на Градел и даде нов аванс на своя тим. Положението на Уест Хям се влоши още повече в 79', когато Карл Дженкинсън беше изгонен с директен червен картон заради нарушение в пеналта на своя тим. Това позволи на Калъм Уилсън да сложи точка на спора след точно изпълнена дузпа - хеттрик за бившия играч на Ковънтри.

До края на срещата Маига успя да намали, но домакините нямаха сили за повече - 3:4 за новака във Висшата лига.

В друг интересен двубой Лестър и Тотнъм не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в мач от 3-ия кръг на шампионата. "Шпорите" поведоха в резултата в 81' с гол на резервата Али, но само две по-късно Махрез изравни и остави "лисиците" на върха без загубен двубой до момента и 7 точки.

В останалите мачове Кристъл Палас надигра с 2:1 Астън Вила, а срещи Съндърланд - Суонси и Норич - Стоук Сити завършиха при 1:1.

По-рано днес равенство записаха и селекциите на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички