Ялов Манчестър Юнайтед загуби първи точки във Висшата лига


Ялов Манчестър Юнайтед загуби първи точки във Висшата лига

1169 0

Манчестър Юнайтед сдаде първи точки в тазгодишното издание на Висшата лига, след като на "Олд Трафорд" не успя да отбележи гол и стигна само до 0:0 срещу Нюкасъл в мач от 3-ия кръг на шампионата.

В мача падна гол още в 3', дело на Уейн Рууни, но той беше несправедливо отменен от реферите заради засада. Повторенията обаче показаха, че такава няма.

През второто полувреме "червените дяволи" имаха пълно превъзходство, като гостите отправиха само един удар, но чистите голови положения за селекцията на Луис Ван Гаал бяха дефицит.

Това е трети пореден мач на "Червените дяволи", в който те не допускат гол (най-дългата серия под ръководството на Ван Гаал), но липсата на алтернатива в нападение този път изигра лоша шега на 20-кратните английски шампиони.

Временно Юнайтед излезе начело с актив от 7 точки, но Сити, Ливърпул и Лестър могат да изпреварят Рууни и компания при победи в своите мачове.

Луис Ван Гаал спази обещанието си от пресконференцията и заложи на Бастиан Швайнщайгер в стартовия си състав. На пейката останаха Майкъл Карик и Ашли Йънг, а Рууни отново беше сложен на върха на нападението.

От самото начало "Червените дяволи" натиснаха и в 3' падна гол. Уейн Рууни беше изведен сам срещу Тим Круул и не сбърка, но попадението му беше отменено заради несъществуваща засада.

Домакините продължиха да натискат, но безрезултатно, а постепенно и "свраките" показаха добри комбинации в нападение. Айдара можеше да открие резултата в 20', но халфът не съумя да овладее добре топката и в последния момент Блинд се намеси и спаси своите. 2 минути по-късно Александър Митрович уцели греда за гостите при удар с глава.

Малко по-късно събитията се пренесоха в наказателното поле на Нюкасъл - Депай нахлу в наказателното поле и успя да мине покрай Крул, но беше блокиран от защитник и не успя да вкара в опразнената врата.

Последва затишие и пред двете врати, а играчите на Стив Макларън успяха да блокират постъпите към вратата на Крул и не позволиха на Юнайтед да създаде голови положения - 0:0 до почивката.

Слабото начало на второто полувреме принуди Ван Гаал да пусне Ернандес и Карик до 70', а това определено изостри играта на "Червените дяволи". На терена се появи и Антонио Валенсия, а домакините заиграха изключително офанзивно. Положенията обаче зачестиха едва в края.

Най-доброто положение за Юнайтед дойде 10 минути преди края, когато Ернандес получи топката в наказателното поле и стреля от удобна позиция, но Крул се намеси отлично и спаси. Няколко минути по-късно Валенсия пробва мощен удар, който беше блокиран на метър от голлинията от защитник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички