Испанско дуо донесе втора поредна победа на Челси


Испанско дуо донесе втора поредна победа на Челси
Снимка: Getty Images/Gulliver

4719 0

Шампионът Челси победи Евертън с 2:0 в третия кръг на Висшата лига и записа втори пореден успех. Двете попадения паднаха през първата част, а техни автори са Фабрегас в 27' и Алваро Мората в 40', който се отличи и с асистенция при първия гол. 

Домакините играха много силно, най-вече през първата част, като Евертън така и не успя да създаде нищо опасно. Мората и в таза среща бе в основата на много от опасните положения и добрата игра. През втората част Педро изпусна невероятна възможност в 57' да направи резултата класически.

С днешния успех отборът на Антонио Конте се изкачи до петата позиция в класирането с актив от 6 точки. Евертън пък е девети с 4 точки.

Челси започна с офанзивните действия още в началото. Още в 4' Алваро Мората пое подаване на ръба на наказателното поле и отправи удар, който бе блокиран. 6 минути след това нападателят подаде към Педро, който обаче прати топката над напречната греда. 

В 27' "сините" откриха резултата чрез Фабрегас. Отново Мората подаде с глава и от наказателното поле между двама играчи на Евертън Фабрегас прати топката във вратата. 

Доминацията на домакините продължи и пет минути преди почивката Алваро Мората удвои, след като засече с глава меко центриране на Аспиликуета. Бившият играч на Реал Мадрид продължава да е в основата на почти всяко положение за английския шампион и продължава да впечатлява.

Втората част започна с добро положение пред вратата на Челси. Рамирес се включи добре в наказателното поле и шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник, който се хвърли по невероятен начин на шпагат.

В 59' Педро изпусна невероятен шанс да направи резултата 3:0. Той се измъкна от защитата на Евертън и стреля от границата на наказателното, но топката мина покрай гредата.

В заключителните минути гостите имаха няколко добри възможност да върнат попадение. В 85' Ашли Уилямс достигна до перфектно центриране в наказателното поле от крилото, но ударът му с глава мина на сантиметри от дясната греда. След него и Гай опита да застраши Тибо Куртоа, но ударът му бе прекалено слаб.

Преди мача

В Челси си отдъхнаха след победата над Тотнъм и понамалиха напрежението в лагера на "сините". Уейн Руни реализира два пъти до момента и показа, че на него може да се разчита.

Евертън ще опита да прекъсне серията си от 22 поредни гостувания без победа на „Стамфорд Бридж”, където за последно триумфираха през 1994-а година.

Еден Азар пак ще липсва за Челси, въпреки че е близо до завръщане и може би не случайно бе повикан и в националния отбор на Белгия. Въпреки това отборът има опции, а сега и Сеск Фабрегас ще бъде на линия, след като изтърпя наказанието си.

Стартови състави: 

Челси: Куртоа, Аскпиликуета, Давид Луиз, Рюдигер, Моузес, Фабрегас, Канте, Алонсо, Вилиан, Мората, Педро

Евертън: Пикфорд, Бейнс, Кийн, Уилямс, Ягиелка, Холгейт, Дайвис, Сигурдсон, Гай, Рууни, Рамирес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички