И Уест Хем не спря Ливърпул, мърсисайдци продължават с победния си ход (ВИДЕО)


И Уест Хем не спря Ливърпул, мърсисайдци продължават с победния си ход (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3015 0

Ливърпул затвърди добрата си форма и остави отлични впечатления при победата си с 3:1 на "Анфийлд" срещу Уест Хем. Попаденията за мърсисайдци отбелязаха Мохамед Салах в 16', Дарвин Нунес в 60' и Диого Жота в 85'. Боуен вкара в 42' за 1:1.

Първото полувреме бе по-равностойно, като "чуковете" стартираха много динамично срещата и дори след откриващия гол на Мохамед Салах от дузпа в 16' не се отказаха. С попадение в края на полувремето изравниха, но през второто полувреме отборът на Юрген Клоп продължи в много високо темпо.

Дарвин Нунес и Диого Жота оформиха крайния резултат, като почти през цялата втора част пресираха съперника си. С попадението си Салах се превърна в едва петия играч, който отбелязва или асистира за гол във всеки от първите шест мача на своя отбор във Висшата лига.

Мърсисайдци са на второ място с 16 точки, две по-малко от Манчестър Сити, а Уест Хем е на 6-о място с 10 точки. За тима на Клоп това бе 5-а поредна победа, а за "чуковете" втора поредна загуба във Висшата лига.

В сряда Ливърпул приема Лестър в мач от Карабао Къп, а през уикенда гостува на Тотнъм. Уест Хем гостува на Линкълн, а във Висшата лига "е домакин на Шефилд Юнайтед.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с леко закъснение, тъй като главният съдия Крис Кавана имаше проблем с техническото оборудване, което му служи за връзка с колегите му.

Уест Хем започна много атакуващо двубоя, като още след 1 минута игра се наложи намесата на Алисон. Бразилският страж боксира остър изстрел, а след това и защитата на мърсисайдци се справи.

В 6' лондончани можеха и да открият резултата след грешка на Ван Дайк и Жоел Марип. Лукас Пакета центрира към Томаш Соучек, който съвсем необезпокоен стреля, но Алисон направи блестящо спасяване. Малко след това и Антонио бе близо до гола, но ударът му с глава мина покрай вратата.

В 16' мърсисайдци получиха право да изпълнят дузпа след нарушение на Агер срещу Мохамед Салах. Точно той бе точен от бялата точка с безкомпромисно изпълнение а 1:0.

Три минути по-късно Ван Дайк имаше отличен шанс след корнер да удвои преднината, но топката мина над напречната греда. В 28' Собослай продължи атака към МакАлистър, чийто удар бе обаче много неточен. Следващите минути бяха по-спокойни, особено в сравнение с началото. В 38' Мохамед Салах бе сам близо до границата на наказателното поле и стреля, но опитът му по диагонала мина покрай вратата.

В последните минути от полувремето Уест Хем бе по-активен. Първо Соучек отправи силен, но неточен удар, а три минути преди края се стигна до изравняване. Антонио подаде вдясно към Цоуфал, а той центрира към Боуен. Успя да изпревари Ван Дайк и с глава стреля за 1:1, като имаше и помощ от гредата.

Почти веднага след гола бе отменен и такъв на домакините. Домоник Собослай имаше основна заслуга след фантастичен пас, а Къртис Джоунс вкара, но е бил в положение на засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна с натиск второто полувреме, като в самото начало можеше отново да поведе, но ударът на Нунес бе в аут. Пресата на Ливърпул даде резултат и в 60' отново излезе напред в резултата. МакАлистър даде извеждащ пас към Нунес, който с много техничен удар преодоля вратаря за 2:1.

8 минути по-късно можеше да се разиграе почти същия сценарий, но много малко не стигна на Нунес да стигне до извеждащия пас. Енергията на Уест Хем определено се поизчерпа, като не бяха толкова активни, колкото в началото на двубоя.

И в следващите минути Ливъпрул продължи да е по-активният тим, а гостите така и не успяваха да организират добра атака, с която да застрашат Алисон.

5 минути преди края на редовното време бе сложен край и на малкото останала интрига. Влезлият като резерва Диого Жота вкара за 3:1, като до попадението се стигна след изпълнение на корнер. Ван Дайк се оказа най-съобразителен и свали към Жота, който не сгреши от близко разстояние.

СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Гомес, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Мак Алистър, Собослай, Джоунс, Диас, Салах, Нунес

Уест Хем: Ареола, Цуфал, Зума, Агерд, Емерсон, Алварес, Соучек, Уорд-Праус, Пакета, Боуен, Антонио

ПРЕДИ МАЧА

Тиаго няма да може да играе за Ливърпул, докато Трент Александър-Арнолд е под въпрос с травма. За гостите от Лондон пък с контузия е Аарън Кресуел.

В последните пет срещи между Ливърпул и Уест Хем мърсисайдци са спечелили четири мача и са загубили един. В най-скорошните си две домакинства срещу този съперник у дома Ливърпул записва напълно идентичен резултат - победа с 1:0.

Сблъсъкът между двата отбора ще се състои на митичния "Анфийлд", като ще бъде ръководен от 38-годишния англичанин Крис Кавана. "Чуковете" са 6-и с 10 точки от 5 мача, а Ливърпул е 3-ти с 13 пункта. Манчестър Сити е лидер с 18 точки от 6 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички