Хосеп Гуардиола - скучен в Байерн, късметлия в Барселона


Хосеп Гуардиола - скучен в Байерн, късметлия в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2769 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Петър Шмайхел, който е пазил и на вратата на градския враг Манчестър Сити, обяви, че Хосеп Гуардиола е превърнал Байерн Мюнхен в скучен отбор, въпреки че е постигнал резултати с тъй наречения "ФК Холивуд".

"Той се справи добре в Байерн. Трябва така да го кажа, защото лично за мен, той промени стила на един много добър, много силен, много директен отбор, който спечели требъл. Беше забавно да гледаш Байерн, но след това отборът заигра скучно. С резултатите не може да се спори, но Байерн стана скучен", сподели Шмайхел преди градското дерби между Юнайтед и Сити.

Вижте коя английска легенда се е разминал за малко от трансфер в Манчестър Юнайтед

Също така бившият датски национал сподели впечатление, че Гуардиола е извадил сериозен късмет в Барселона, където е разполагал с едни от най-добрите играчи на планетата.

"Пеп има невероятна репутация. Това, което направи в Барселона, беше фантастично, работата му беше страхотна, но той имаше и много късмет, защото имаше играчите, с които да въведе точно тази философия, която изповядва.

Няма да повярвате до какво доведе враждата между Моу и Пеп

Например сър Алекс казваше, че просто трябва да бележим голове - с тази цел излизахме на терена. При Пеп не е така - той иска топката да е във владение на неговия отбор. Той е убеден, че ако топката се владее постоянно, голът неизбежно ще падне", каза още Шмайхел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички