Хлапетата на Артета се справиха с Брентфорд като в детска игра


Хлапетата на Артета се справиха с Брентфорд като в детска игра
Снимка: Getty Images

1584 0

Арсенал победи Брентфорд с 2:1 в мач от 26-тия кръг на английската Висша лига. Момчетата на Микел Артета зарадваха феновете си с тотална доминация на терена, като отправиха над 24 удара към противниковата врата и позволиха на съперника да стреля само два пъти в целия двубой.

Положенията започнаха да се сипят едно след друго още в началото на мача. В 14-ата минута Букайо Сака беше задържан в наказателното поле и играчите на Арсенал поискаха дузпа. VAR обаче показа, че наказателен удар няма как да бъде отсъден.

Малко след това Лаказет вкара, но попадението беше отменено поради засада. В началото на втората част все пак късметът се усмихна на домакините - Емил Смит-Роув беше изведен на добра позиция и с презицен удар откри резултата.

Арсенал продължава да диктува темпото и това се отплати в 79-ата минута. Букайо Сака овладя с едно докосване подаване в наказателното поле и с мощен удар направи 2:0. Гостите стигнаха до почетен гол чрез Кристиан Норгард в края на срещата.

С успеха "артилеристите" са на шесто място с 42 точки, на 1 от четвъртия Манчестър Юнайтед. Следващият мач за "топчиите" е срещу Улвърхемптън. Брентфорд е 14-ти с 24 точки и в следващия кръг посреща Нюкасъл.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички