Хладнокръвие в края: Най-важният гол на Кристиано Роналдо за Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)


Хладнокръвие в края: Най-важният гол на Кристиано Роналдо за Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3908 0

Петкратният носител на "Златната топка" - Кристиано Роналдо, неведнъж е спасявал Манчестър Юнайтед в трудни моменти. Легендарният португалски футболист има редица запомнящи се мигове с червената фланелка, но може да се каже, че един конкретен изпъква пред останалите.

Голът на Роналдо, който спечели титлата на Юнайтед

Сезон 2006/07 във Висшата лига бе изключително интересен. Челси на Жозе Моуриньо доминираше в последните два сезона на Острова тогава, а сър Алекс Фъргюсън и неговите "дяволи" не бяха печелили титлата в продължение на 3 сезона.

Преди точно 16 години обаче Юнайтед излезе на "Крейвън Котидж" срещу Фулъм и се нуждаеше от победа, за да затвори до голяма степен битката за титлата. Мачът не започна по най-добрия начин. Домакините излязоха напред, с много мъки "дяволите" изравниха и след това дойде магичният момент на Роналдо.

Португалецът получи топката на фланга в 88' и в типичния за него стил направи уникален пробив, добирайки се до противниковото наказателно поле. Младият Роналдо нанесе топовен удар ниско по земя, без да остави шансове на стража на Фулъм, с който донесе важния успех за Юнайтед и даде преднина от 10 точки на върха за момчетата на сър Алекс Фъргюсън.

Страхотната кампания на Кристиано

Според мнозина сезон 2006/07 е бил един от най-добрите в кариерата на португалеца. Роналдо бе ключова част за спечелването на Висшата лига тогава. Той записа 56 мача във всички турнири, отчитайки се с 23 попадения и 14 асистенции.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-красивият гол на Димитър Бербатов за Фулъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички