Хеттрик на Еди Нкетиа тушира третодивизионен тим и прати Арсенал на 1/2-финал в Купата на Лигата


Хеттрик на Еди Нкетиа тушира третодивизионен тим и прати Арсенал на 1/2-финал в Купата на Лигата
Снимка: Getty Images

1387 0

Английският гранд Арсенал безпроблемно отстрани третодивизионния Съндърланд от Купата на Лигата, след като го победи с 5:1 като домакин в мач от 1/4-финалната фаза на надпреварата. Хеттрик на 22-годишния Еди Нкетиа бе в основата на успеха на "топчиите", които се класират за полуфиналите.

Още в 17-ата минута Нкетиа откри резултата за лондончани, а десет минути по-късно Никола Пепе удвои преднината на домакините. В 31-вата минута дойде и мигът за слава на Съндърланд, след като халфът Нейтън Бродхед се разписа и накара съотборниците си да мечтаят за обрат на "Емиратс".

Мечтите на гостите бяха прекършени четири минути след началото на втората част, когато Нкетиа отбеляза второто си попадение в мача. Само девет минути по-късно младокът на Арсенал реализира трети гол и оформи своя хеттрик. В 91' 18-годишният Чарли Патино оформи крайното 5:1.

По този начин Арсенал изхвърли Съндърланд от надпреварата и на полуфиналите ще очаква или градски съперник - Тотнъм или Уест Хям, или победителя от срещата Ливърпул - Лестър. Следващият мач на "артилеристите" е на Боксинг дей (26 декември) - визита на Норич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички