Хегемонията на един младок: Фил Фоудън стои пред Лампард, Джерард и други в интересна класация


Хегемонията на един младок: Фил Фоудън стои пред Лампард, Джерард и други в интересна класация
Снимка: Getty Images

1245 0

Наскоро Фил Фоудън спечели Висшата лига за четвърти път в своята кариера с отбора на Манчестър Сити. Младият британец бързо се превърна в ключов футболист за състава на Пеп Гуардиола и не спира да впечатлява с изявите си по английските терени. 

Фоудън, който скоро ще навърши 22 години, вече има 4 златни медала от английския елит и по този показател вече се нарежда пред едни от легендарните футболисти играли във Висшата лига.

В настоящия материал ще ви представим няколко имена, които, учудващо или не, имат по-малко спечелени титли във Висшата лига от младия Фоудън.

ПАТРИК ВИЕЙРА

Бившият футболист на Арсенал се превърна в легенда на "топчиите" с изявите си по терените. Французинът доминираше в халфовата линия и винаги беше един от първите избори на Арсен Венгер. Футболното наследство, което той оставя, безспорно е огромно. Полузащитникът обаче триумфира в английския елит 3 пъти, което го поставя зад Фоудън.

ФРАНК ЛАМПАРД

Най-резултатният футболист в историята на Челси, който заема и шестото място във вечната голмайсторска листа на Висшата лига, бе истински кошмар за всяка една отбрана, срещу която се изправя. Неговият усет към гола, брилянтните му плеймейкърски умения, както и лидерските му качества му донесоха 3 медала от английския елит. 

КРИСТИАНО РОНАЛДО

Мегазвездата на Манчестър Юнайтед също губи по този показател от Фил Фоудън. Момчето, което пристигна в Манчестър от португалския Спортинг Лисабон се превърна във футболна икона. Роналдо също спечели 3 титли във Висшата лига, под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. Очаква се втория сезон на португалеца, след завръщането му на Острова, да бъде по-успешен откъм трофеи.

ТИЕРИ АНРИ

Един от най-завършените футболисти, подвизавали се на Острова. Анри не спираше да впечатлява сезон след сезон с екипа на Арсенал. Французинът грабна няколко отличия за голмайстор, но с двата си медала той също стои зад Фил Фоудън по спечелени титли в английското първенство.

СТИВЪН ДЖЕРАРД

Спокойно може да се каже, че Джерард е най-добрият футболист, който никога не е печелил даден шампионат. Дългогодишният капитан на Ливърпул имаше своите успехи в Шампионска лига и ФА Къп, но никога не успя да вдигне титлата на Висшата лига с екипа на мърсисайдци. 

Да, Фоудън вече се е наредил пред тези велики имена, като стане въпрос за спечелени титли от английското първенство, но той тепърва трябва да докаже, че когато заговорим за най-великите в историята на английския футбол той също трябва да бъде споменаван сред тези легенди.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хари Кейн заяви къде ще играе през следващите две години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички