Хари Кейн ще напусне със сигурност Тотнъм, но ще остане във Висшата лига


Хари Кейн ще напусне със сигурност Тотнъм, но ще остане във Висшата лига
Снимка: Getty Images

6864 0

Късно снощи авторитетното издание Sky Sports разпространи новината, че Хари Кейн е твърдо решен най-накрая да си тръгне от Тотнъм и вече е помолил шефа на "шпорите" Даниел Леви клубът да не му прави спънки и да му разреши да напусне през идното лято. 

Днес TalkSport пък разкрива от свои източници кой е предпочитаният от Кейн отбор, в който нападателят иска да продължи кариерата си. Според изданието това е Манчестър Сити, който само преди броени дни завоюва поредна титла от Висшата лига - нещо, което №10 не успя да постигне с Тотнъм през всичките си 8 години на "Уайт Харт Лейн".

Място в състава на "гражданите" със сигурност би имало, след като Серхио Агуеро вече обяви, че си тръгва през лятото и се очаква да подпише с Барселона. Наскоро Пеп Гуардиола бе запитан на пресконференция дали Сити ще купи нов нападател, който да замени аржентинеца:

"Не знам какво ще се случи. Може би ще си купим нападател, може би не. Имаме един човек, той е млад. Мога да го използвам отляво, отдясно, отпред, навсякъде", каза треньорът, визирайки Феран Торес, но добави:

"Сезонът е твърде дълъг, не можем да играем само с 11 играчи, дори най-добрият нападател, който можем да купим, не може да играе през всички минути".

Дълго време се смяташе, че Даниел Леви за нищо на света няма да продаде свой играч на пряк конкурент от Англия, но изглежда ситуацията вече се е променила. Това може да бъде обяснено и с факта, че Тотнъм, както и редица други клубове по света, се намира в тежка финансова криза и едни 100 милиона евро, за колкото се предполага, че клубът би се разделил с 27-годишния Кейн, биха били приети с отворени обятия от "шпорите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички