Тотнъм гледа към Лига Европа след успех с 2:0 над Уулвърхемптън


Тотнъм гледа към Лига Европа след успех с 2:0 над Уулвърхемптън
Снимка: Getty Images

908 0

Тотнъм победи Уулвърхемптън с 2:0 в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига! Головете за "шпорите" отбелязаха Хари Кейн и Пиер Хойберг. Със спечелените три точки тимът на Райън Мейсън изпревари Уест Хям и вече е на 6-тото място, което дава право на участие в Лига Европа през следващия сезон.

Срещата започна с натиск на Тотнъм и още в 6-ата минута Хари Кейн разтресе лявата странична греда на Руи Патрисио. До края на полувремето Сон, Кейн и Ло Селсо пропуснаха добри възможности, но точно в заключителните минути на първата част десетката на "шпорите" откри резултата след добро подаване на Хойберг.

Второто полувреме започна вихрено и Патрисио трябваше да отразява удари на Регилон, Кейн, Деле Али и Гарет Бейл. В 62-ата минута Хойберг бе на точното място в точния момент и с премерен удар вкара отбита топка във вратата на "вълците" за 2:0.

Тотнъм е 6-ти с 59 пункта, но четвъртото място е далеч - Челси има 5 повече, а до края на сезон 2020/21 остават 2 кръга. Уулвърхемптън пък е на 12-то място с актив от 45 точки!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички