Хари Кейн се отчете с фамозен гол и рекорд, но Тотнъм "рухна" в лондонското дерби (ВИДЕО)


Хари Кейн се отчете с фамозен гол и рекорд, но Тотнъм "рухна" в лондонското дерби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1412 0

Тотнъм загуби у дома в Северен Лондон от Брентфорд с 1:3 в мач от 37-ия кръг на английската Висша лига. Гостите записаха четвърти успех в последните си 5 мача и засенчиха историческия следобед на капитана на "спърс" Хари Кейн.

Лондонското дерби започна по чудесен начин за домакините. Още в осмата минута Хари Кейн се разписа след заучено изпълнение на пряк свободен удар от близо 25 метра. Това бе гол в 25-ти различен мач за Кейн, с който той подобри рекорда за най-много попадения в различни мачове в един сезон във Висшата лига на Мохамед Салах.

През втората част обаче Тотнъм просто рухна. В 51-ата минута Брайън Мбеумо получи топката на границата на наказателното поле и със страхотен удар изравни. Десет минути по-късно отново нападателят на Брентфорд вкара, излизайки очи в очи с Лорис и направи обрата пълен.

Video edited on Kapwing

В 88-ата минута "шпорите" капитулираха и допуснаха трети гол във вратата си. Мбеумо проби и се възползва от грешка на Оливър Скип, предоставяйки топката на Йоан Уиса, който записа името си сред голмайсторите този следобед.

Video edited on Kapwing

В последните минути домакините упражниха сериозен натиск, но чудесни намеси на Давид Рая отказаха футболистите на Райън Мейсън.

Тотнъм продължава да е на седмата позиция с актив от 57 точки, като в последния кръг от Висшата лига гостува на Лийдс. Брентфорд пък е девети с 56 пункта и следващото предизвикателство пред момчетата на Томас Франк се казва Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички