Хари Кейн изравнява Уейн Рууни при гол в дербито с Манчестър Юнайтед


Хари Кейн изравнява Уейн Рууни при гол в дербито с Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1242 0

Хари Кейн е вероятно да строши голям рекорд в английския футболен елит, ако успее да се разпише при гостуването на Тотнъм Хотспър на Манчестър Юнайтед идната събота вечер.

Капитанът на Англия започна да намира своята най-добра форма през сезона, като има 10 гола в 25 мача от Премиър лийг до този момент. Шест от головете му в елита на Англия паднаха като гост за „шпорите“. 93 от попаденията от 137 в Премиър лийг Кейн реализира като гост, а Уейн Рууни завърши кариерата си с 94 попадения при визити.

По този начин едно попадение от Кейн на „Олд Трафорд“ ще изравни рекорда на славния нападател на Ман Юнайтед. Кейн задмина рекорда от 175 попадения в Премиър лийг на Тиъри Анри при успеха с 5:0 над Евертън в понеделник, а 28-годишният англичанин е сано на гол от петото място, което е заемано от Франк Лампард.

Кейн обаче трудно вкарва на Ман Юнайтед като има четири гола в 16 мача от всички надпревари, а два от головете паднаха при звучния успех за лондончани като гост миналия сезон с 6:1 в северозападна Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички