Гуардиола: За критиците ще сме провал, ако не спечелим Шампионска лига


Гуардиола: За критиците ще сме провал, ако не спечелим Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

711 0

Сезонът за Манчестър Сити ще бъде окачествен като "провал“, ако тимът не триумфира с Шампионска лига. Това заяви испанският мениджър на "гражданите“ Хосеп Гуардиола. Актуалните шампиони на Висшата лига гостуват на френския Лион в среща от най-престижната европейска клубна надпревара, като равенство ще им бъде достатъчно за първо място в група F и класиране към осминафиналната фаза на турнира.

Футболистите на бившия наставник на Барселона и Байерн Мюнхен спечелиха и двете си гостувания до тук в групата, но според треньора това не е било достатъчно, за да удовлетвори критиците. Сити загуби от Ливърпул на четвъртфиналите през изминалия сезон.

ДА РАБОТИШ С ГУАРДИОЛА Е ПО-ХУБАВО ОТ СЕКС, СМЯТА ДАНИ АЛВЕШ, ПЕП ОТГОВОРИ

"За тези, които не ни обичат и смятат, че парите са в основата на нашите успехи – ще бъдем "провал", ако не спечелим Шампионска лига. За другите, особено нашите фенове, смятам, че те са доволни и щастливи от видяното от момчетата през последните 12, 14, 15 месеца. Това е най-голямото признание за един отбор“, сподели Гуардиола.

"Но ние искаме да се класираме за осминафиналите, да продължим с постоянните изяви в Премиър лийг, да бъдем солидни у дома и навън и да сме в отлично състояние за най-важните битки. Със сигурност ще опитаме, в това няма съмение. Ако стигнем отново до четвъртфиналите и този път се справим – е, кой знае тогава какво ще се случи. Шампионска лига е изключително трудно състезание – ако си по-добър, печелиш, ако ли не, се прибираш в къщи“, завърши испанецът.

Двубоят между Лион и Манчестър Сити е тази вечер от 22:00 часа. В другия мач от групата Хофенхайм е домакин на Шахтьор Донецк по същото време. Феновете на Сити бяха притеснени, след като се появи новината, че клубът може да бъде изхвърлен от Шампионска лига. Повече по темата четете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички