Гуардиола: Висшата лига не е най-силната, ще стане, когато...


Гуардиола: Висшата лига не е най-силната, ще стане, когато...
Снимка: Guliver/GettyImages

1901 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази мнение, че английската Висша лига не е най-силното първенство в света. По думите му английските клубове трябва доста да поработят, за да се смята лигата им за най-силна в света.

"Зная, че искате да чуете от мен да казвам, че Висшата лига е на-силната. Мога само да кажа, че Премиър лийг е най-популярната", заяви Гуардиола.

"Естествено, първенството на Англия е трудно, невероятно трудно. Но не бих казал, че да играеш на "Сантяго Бернабеу", "Камп ноу", в Билбао или Севиля е по-леко. В последните 10 години испанските клубове доминират в Шампионска лига и Лига Европа, постоянно участват в решителните етапи на тези турнири. Севиля спечели Лига Европа три пъти подред", продължи испанският специалист.

"Висшата лига ще стане най-добрата тогава, когато петте клуба, които сега играят в Шампионска лига, стигнат до последните етапи на този турнир. След това ще кажа, че Висшата лига е най-силното първенство. Трябва да се направи крачка напред", завърши бившият треньор на Барселона и Байерн (Мюнхен).

Последният английски клуб, който игра финал в най-комерсиалния европейски клубен турнир, беше Челси. През 2012 година "сините" победиха на финала Байерн (Мюнхен) с 2:1 и спечелиха трофея.

Оттогава насам финалисти в Шампионска лига 6 пъти ставаха отбори от Испания (Реал, Барселона, Атлетико) и по 2 пъти отбори от Германия (Борусия и Байерн) и Италия (Ювентус).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички