Гуардиола ще даде почивка на титулярите в дербито с Юнайтед


Гуардиола ще даде почивка на титулярите в дербито с Юнайтед
Снимка: Gulliver/GettyImages

1576 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че ще даде почивка на голяма част от своите титуляри в предстоящото съботно дерби с градския съперник Манчестър Юнайтед. Въпреки че при успех на Етихад „гражданите“ ще триумфират предсрочно с шампионската титла във Висшата лига.

"Разбира се, че искам да спечеля срещу Юнайтед, но трябва да имаме предвид, че само три дни по-късно ще трябва да играем реванша срещу Ливърпул. От друга страна самият сблъсък с Юнайтед е само три дни след първия ни мач в Шампионската лига, така че ще имаме много малко време за възстановяване", заяви Гуардиола.

"В подобни ситуации си длъжен да разчиташ на целия си състав, но това не означава, че играчите, които не получават чак толкова игрови минути, не са пределно мотивирани да спечелят. В момента сме в тази позиция, защото всеки един дава своя принос. Съжалявам, но като мениджър в момента цялото ми внимание е насочено към двубоите ни с Ливърпул“, допълни испанецът. След успеха над Евертън през уикенда, Сити се нуждае от още само една победа, за да си осигури титлата в първенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички