Гуардиола призова за яснота по протокола за сътресенията


Гуардиола призова за яснота по протокола за сътресенията
Снимка: Getty Images/Gulliver

1078 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призова за по-голяма яснота относно протокола за сътресения след инцидента между Давид Луис и Раул Хименес.

Нападателят на Уулвърхемптън бе изнесен на носилка след тежък сблъсък глава в глава с бранителя на Арсенал, като впоследствие бе опериран за фрактура на черепа. Ситуацията, която се случи в началото на двубоя между двата тима и доведе до дълго забавяне и продължение на първото полувреме от десет минути заради намесата на парамедиците и медицинския щаб на „вълците“, отвори отново дискусията за това как футболът се справи с подобни ситуации на терена. За пореден път се появиха призиви за допълнителни смени на играчи в случай на сътресение или комоцио.

Говорейки преди мача с Порто от Шампионска лига, Гуардиола сподели: „Надявам се Раул Хименес и Давид Луис да са добре – чух, че Хименес е бил опериран, дано всичко е наред с него. Това е най-важното нещо, защото с травмите на главата трябва да сме внимателни. Не знам протоколите – някои от тях казват, че трябва да си почти в безсъзнание, други – не, така че нещата трябва да бъдат изяснени. Защото тези контузии са опасни, но дано Хименес и Луис са добре“, заяви испанският специалист на пресконференцията си. ВИДЕО от ужасяващия инцидент може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички