Гуардиола: Осем точки изоставане от Ливърпул е твърде много


Гуардиола: Осем точки изоставане от Ливърпул е твърде много
Снимка: Getty Images/Guliver

3759 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че осем точки изоставане на Ливърпул е много сериозна разлика. През уикенда "гражданите" изненадващо загубиха от Уулвърхемптън с 0:2 на своя стадион "Етихад".

След изиграни осем кръга Ливърпул е начело в таблицата с пълен актив от 24 точки, а Сити са втори с 16. Отчитайки темпото на конкурента, Гуардиола признава, че скъсяването на тази дистанция няма да бъде лесна задача, въпреки че предстоят още много мачове.

"Осем точки изоставане - това е много. Ливърпул губят точки при рядко стечение на обстоятелствата. Срещу Уулвс ние създадохме повече положения, отколкото в другите мачове. Дори срещу Норич имахме повече моменти. Изправяли сме се срещу много отбори, които дълбоко се отбраняват и все пак ни се е удавало да намерим път към вратата им, но днес имахме проблеми с това", заяви Гуардиола.

"По-добре да не мислим, че един отбор е с осем точки преднина. Познавам тези момчетата. Съвсем не им е безразлично и те са способни на всичко. Повечето отбори, станали шампиони, не мога да повторят това на следващата година. Днес ние не играхме на своето ниво. Проведохме добре предишните ни мачове, но сега изоставаме сериозно. Осъзнавам това. Ливърпул не губи точки, но сме едва октомври и ни предстои да изиграем още много мачове, в много съревнования", добави още той.

Съгражданите на "небесносините" - Манчестър Юнайтед, също претърпяха поражение, след което мениджърът на тима Солскяер изказа извинения на феновете (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички