Гуардиола не се отказва - иска да привлече Хари Кейн в Манчестър Сити


Гуардиола не се отказва - иска да привлече Хари Кейн в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

1310 0

Един от най-успешните мениджъри в историята на футбола - Хосеп Гуардиола, има поне още две години начело на Манчестър Сити, в които непременно ще опита да спечели така бленуваната от "гражданите" Шампионска лига. За целта обаче Гуардиола е поставил пред ръководството на клуба едно задължително условие.

Испанският мениджър е категоричен, че без класен нападател, който да умее да бележи, Сити няма да успее да стигне до трофея. Последните информации сочат, че Гуардиола не се е отказал от голямата си трансферна цел през изминалото лято - Хари Кейн, чийто трансфер на "Етихад" пропадна.

Основната пречка пред трансфера на Кейн в Сити се оказа шефът на Тотнъм Даниел Леви, който на практика блокира продажбата на нападателя, изисквайки извънземна сума от "гражданите". Хари Кейн има дългосрочен контракт с "шпорите", но при всички положения би искал да спечели Висшата лига в кариерата си - нещо, което изглежда трудно постижимо с тима на Тотнъм.

Поради тази причина желанието на Гуардиола може и да бъде изпълнено, като Манчестър Сити се очаква да направи нова офанзива за Кейн още през зимния трансферен прозорец. Дали английският нападател, който вкара хеттрик срещу Албания през седмицата, ще напусне Тотнъм след идването на Антонио Конте, предстои да разберем.

Другата голяма трансферна цел на Манчестър Сити е звездата на РБ Лайпциг Кристофър Нкуку. От Лайпциг вече поставиха цена на Нуку, а тя не е никак малка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички