Гуардиола назова грешката си в Сити и двата отбора, които са по-добри от неговия


Гуардиола назова грешката си в Сити и двата отбора, които са по-добри от неговия
Снимка: Getty Images/Guliver

2031 0

Испанският специалист Хосеп Гуардиола призна коя е най-голямата му грешка, откакто пое Манчестър Сити. В момента "гражданите" са извън топ 4, въпреки че стартираха сезона успешно. Причината за това се крие в желанието на бившия треньор на Барселона да промени по-бързо основите на клуба - нещо, което не донесе особено успех на каталунеца.

"В началото на сезона ние демонстрирахме голям напредък, а след това спряхме. Моята грешка е, че много бързо се опитах да променя ситуацията, а не всичко беше наред. Аз вярвах, че имаме всички условия да осъществим тази промяна, но играчите явно не вярваха", коментира Гуардиола.

Той вярва, че в Манчестър Сити е необходим рестарт, което само допълва информацията от преди няколко седмици, че той няма да се отказва от треньорството, а дори търси удължаване на своя контракт.

"Нуждаем се от рестарт. Изграждането е фундаментална част от моята визия за футбола. Изграждането на футбола, начинът, по който играем на терена е най-важното нещо. Това е нашата визия за това как си представяме да изглежда отбора".

Освен всичко останало Пеп призна, че в момента има два отбора, които са над неговия, а и над останалите във Висшата лига - Тотнъм и особено Челси.

"Начинът, по който те се движат на терена е впечатляващ. С Тибо Куртоа, Челси може да използва дълги и къси пасове. Те винаги знаят какво правят на терена. Ние не се намираме в такъв процес", каза още бившият треньор на Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички