Гуардиола е устремен към пети сезон с Манчестър Сити, мисли и за нов договор


Гуардиола е устремен към пети сезон с Манчестър Сити, мисли и за нов договор
Снимка: Guliver/GettyImages

1183 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че е планирал да остане с клуба от Висшата лига следващия сезон, въпреки слуховете, че ще напусне шампионите в края на настоящата кампания. Испанецът, който никога не е водил отбор повече от четири години досега, отрече информациите по-рано този месец, че договорът му до 2021 съдържа освобождаваща клауза, която ще му позволи да напусне в края на сезона.

„Това е четвъртият ми сезон, следващият ще бъде пети, защото аз се опитвам да остана и догодина. Това е дълъг период. Чувствам се невероятно тук. Трябва да видя дали заслужавам нов договор. Нивото се покачи много и очакванията са по-високи, ще видим дали ще успеем да се справим. Не зависи само от мен. Сега ще се насладим на празниците със семействата си, а след това следва мач с Уулвърхемптън. Имаме време, в което да погледнем към бъдещето“, започна той.

Сити се изправят срещу Уулвс, които са шести в таблицата и Гуардиола похвали своя колега Нуно Ешпирито Санто, който има една загуба в последните си 13 срещи в лигата. „Уулвс са винаги един от най-трудните съперници. Това, което прави Нуно, е невероятно. Това е един от най-тежките мачове и у дома те са отлично организирани, със скорост в предни позиции. Надявам се, да задържим нивото на игра, което показахме в последните седмици и мачове“, добави той.

А защо Артета реши да напусне Манчестър Сити, за да поеме Арсенал - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички