Гуардиола към критиците: Не аз съм виновен за отпадането от Шампионска лига


Гуардиола към критиците: Не аз съм виновен за отпадането от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1844 0

Хосеп Гуардиола категорично заяви, че няма вариант той да промени стила, който налага в Манчестър Сити. Испанският треньор е обект на сериозни критики за изповядваната от него "тики-така", заради която "гражданите" били отпаднали от Шампионска лига, според мнозина анализатори.

"Няма да променяме стила си. Трябва обаче да се защитаваме по-добре. Проблемът в Монако бе, че през първата част не създавахме възможности. Не можем да играем така, както го направихме през първите 45 минути. Затова сме аут. Повечето от головете, които получихме, бяха от наши грешки. Това се случваше много пъти през този сезон. Надявам се, че ще се случва по-рядко през следващия", обяви мениджърът преди дербито срещу Ливърпул и подчерта, че чистката, която готви, не е толкова мащабна, колкото пишат английските медии.

"Щастлив съм със състава си. Спекулациите са нещо нормално, когато отпаднеш. Това се случва навсякъде. Аз обаче казах много пъти, че съм щастлив да работя с тези момчета. Трябва да подобрим много неща. Следващият сезон много от тези момчета пак ще бъдат тук. Сигурен съм, че уроците ще бъдат научени".

В същото време Гуардиола обясни, че не смята, че битката за топ 4 ще бъде решена преди последния кръг от Висшата лига.

"Битката за местата в Шампионската лига няма да бъде решена до последния кръг на Премиър лийг. Мачът срещу Ливърпул е важен. Това е един от най-добрите отбори във Висшата лига. Клоп е топ треньор. Изпитвам огромно уважение към него", допълни бившият наставник на Барселона и Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички