Гуардиола: Жал ми е за Емери, но уволнението не променя мнението ми за него


Гуардиола: Жал ми е за Емери, но уволнението не променя мнението ми за него
Снимка: Guliver/GettyImages

1646 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че уволнението на сънародника му Унай Емери от Арсенал няма да промени по никакъв начин мнението му за неговите способности. Емери беше освободен вчера, а за временен наставник на тима ръководството назначи помощника му Фреди Люнгберг.

"Наистина ми е жал за него и съм натъжен. Често да си кажа, всеки път, когато уволняват треньор, това не е добра новина. Тя обаче няма да промени мнението ми за Емери и неговите способности. Той е невероятен професионалист, отлично се изяви в Испания. Спечели три пъти подред Лига Европа и това е изключително постижение. И двамата обаче знаем, че бъдещето на треньора зависи от резултатите", заяви Гуардиола.

Емери оглави Арсенал преди началото на сезон 2018/2019, заменяйки на поста мениджъра Арсен Венгер, който работи в клуба повече от 20 години. В първата кампания под ръководството на испанеца Арсенал финишира на пета позиция в първенството и се класира за финала на Лига Европа, в който загуби от Челси. А каква компенсация за уволнението си ще получи Емери вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички