Гуардиола: Изправяме се срещу втория най-добър отбор в Европа


Гуардиола: Изправяме се срещу втория най-добър отбор в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

5389 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че отборът му ще се изправи срещу втория най-добър отбор в Европа, когато приеме у дома Тотнъм днес.

"След като дойдох в Англия, те са сериозен кандидат за титлата всеки сезон. В първия ми сезон тук те финишираха втори, в последните два ние станахме шампиони, но те винаги бяха претенденти и мачовете срещу тях бяха доста тежки. Неведнъж съм изказвал мнението си за Тотнъм – това е вторият най-добър отбор в Европа. За мен това е достатъчно", заяви испанецът.

Първата загуба на Гуардиола във Висшата лига дойде именно от „шпорите“, четвърти през миналия сезон, през 2016. Мениджърът на Сити се изсмя на скорошните коментари от страна на бившия наставник на Манчестър Юнайтед и Челси Жозе Моуриньо, който заяви, че претендентите за титлата този сезон са Манчестър Сити, европейският клубен шампион Ливърпул, Тотнъм и вторият отбор на Сити. Дълбочината в състава на „гражданите“ бе налице при разгромния им успех като гост на Уест Хем с 5:0 миналия уикенд, когато Серхио Агуеро, Бернардо Силва, Илкай Гюндоган, Жоао Кансело, Николас Отаменди и Фил Фодън останаха на резервната скамейка.

"Бях впечатлен от показаното от страна на Челси срещу Манчестър Юнайтед  и срещу Ливърпул (за Суперкупата). Те не спечелиха нито един от двата мача, но бях изненадан от това колко добре играха. Видяхме Юнайтед и качеството им в предни позиции. Арсенал купиха силни играчи като Никола Пепе, Давид Луис и Дани Себайос, който бе топ играч в Испания. Всички тези отбори са добри и претенденти за титлата“, коментира той.

Междувременно се появи информация, че Хари Магуайър е отказал по-голяма заплата от Сити, за да подпише с Юнайтед. Ето и повече подробности

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички