Гуардиола: Играем най-добре, когато сме под напрежение


Гуардиола: Играем най-добре, когато сме под напрежение
Снимка: Getty Images/Guliver

950 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че е щастлив от силната конкуренция на Ливърпул във Висшата лига, защото възпитаниците му играят най-добре, когато са под напрежение.

Сити са в люта битка с мърсисайдци за титлата в Англия, като в момента "червените" имат две точки преднина, но Сити са с мач по-малко. За да станат със сигурност шампиони, "гражданите" трябва да спечелят всичките си мачове до края на сезона, което Гуардиола счита за нещо положително.

"Това, че трябва да спечелим всичките си мачове във Висшата лига, може да ни помогне в другите турнири, в полуфиналите на ФА Къп и четвъртфиналите на Шампионската лига. Ако водехме с десет точки, тогава можем да станем по-отпуснати. Но сега нямам друг избор, трябва да спечелим всеки мач, ако не, губим шансове в съответния турнир. Затова понякога е добре да играеш под напрежение, защото така можем да покажем най-доброто от себе си", коментира Гуардиола.

Междувременно Гуардиола коментира и скандалния начин, по който Сити се класира на полуфинал за ФА къп (четете подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички