Гуардиола: Ако станем шампиони, през другия сезон няма да играем за трофея Къмюнити Шийлд


Гуардиола: Ако станем шампиони, през другия сезон няма да играем за трофея Къмюнити Шийлд
Снимка: Getty Images/Guliver

1706 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола направи доста любопитно изказване, което се очаква в следващите дни да доведе до голям брой коментари. Испанецът обяви на пресконференция, че ако тимът му успее да се пребори с Ливърпул и да стане шампион на Англия, през следващия сезон "гражданите" няма да излезнат в спор за трофея Къмюнити Шийлд.

"Никой не зачита този трофей и не разбирам защо. Хората казват, че сме спечелили една титла. А Къмюнити Шийлд? Той сигурно се брои за предишния сезон, но миналото лято, когато излезнахме в почивка, той не беше в нашите ръце.

В Испания и Германия да играеш за Суперкупата на страната е нещо много престижно. Когато печелих този трофей там, се чувствахме така, сякаш сме спечелили два трофея. Там това е много важен трофей. Ще го кажа така - ако надвием Ливърпул и станем шампиони на Англия, следващия сезон няма да излезнем в мача за Къмюнити Шийлд. Защо ли? Защото не се брои, нали така казват тук. Ще имаме по-дълга почивка през лятото и ще сме по-свежи за първенството и Шампионска лига", заяви Гуардиола.

ПОЧЕТИНО: МАЧЪТ С МАН СИТИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ В КАРИЕРАТА МИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички