Гранд от Висшата лига през 2022-ра: 3 загуби, 1 равен, 1 гол, 3 червени картона


Гранд от Висшата лига през 2022-ра: 3 загуби, 1 равен, 1 гол, 3 червени картона
Снимка: Getty Images

1137 0

Английският гранд Арсенал започна кошмарно сезона във Висшата лига - с три поредни загуби, без да отбележи попадение и допускайки цели 9 във вратата си. Критиките бяха унищожителна за "топчиите", а прогнозите - какви ли не, дотам, че отборът едва ли не ще изпадне от елита.

Разбира се, имаше желаещи и уволнението на Микел Артета. Постепенно обаче "артилеристите" стабилизираха представянето си и резултатите и дори влезе в топ 4. Макар и към момента да не е там, изгледите Арсенал да завърши в четворката не са никак лоши.

Не и ако продължава в същия дух, в който започна през 2022-ра година. Отборът е изиграл 4 мача от началото ѝ, като в тях е допуснал 3 поражения и веднъж е завършил наравно. Още по-притеснителен е фактът, че "топчиите" са вкарали само едно попадение.

Любопитното е, че същевременно на цели три пъти тимът е получавал червен картон в тези срещи. Габриел, Гранит Джака и Томас Партей бяха изгонени от срещите на Арсенал. Все пак трябва да се отбележи, че три от сблъсъците бяха много тежки - един срещу Манчестър Сити и два срещу Ливърпул. Другият мач бе срещу Нотингам - загуба с 0:1 и отпадане от ФА Къп.

Съвсем наскоро пък фамозен гол срещу Арсенал спечели наградата "Пушкаш" за най-красив гол за 2021-ва година (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички