Готви се кардинална промяна в йерархията на Манчестър Юнайтед при продажба на клуба


Готви се кардинална промяна в йерархията на Манчестър Юнайтед при продажба на клуба
Снимка: Getty Images

3559 0

Потенциалният купувач на Манчестър Юнайтед шейх Джасим бин Хамад Ал Тани ще даде ключови роли на клубни легенди в управата на тима, ако офертата му за закупуване бъде приета и се осъществи.

"ESPN" твърди, че шейх Джасим е открил проблем с липсата на легенди в йерархията на Юнайтед. Катарският бизнесмен иска да се възползва от профила на клуба по подобие на останалите европейски "играчи" в "тежка категория". Споменатите клубове са Барселона, Реал Мадрид, Ливърпул, Байерн Мюнхен и Милан, чиито ръководства се управляват от някои от най-емблематичните им футболисти.

Кои легенди на Юнайтед биха работили за шейх Джасим?

Има информация, че няколко футболисти от легендарния "Class of 92'" и отбора, спечелил Шампионската лига през 2008 година, вече са били потърсени, за да обсъдят предложението на Шейх Джасим. В момента Дарън Флетчър е единственият бивш играч в подобна роля, тъй като е технически директор на клуба. Браян Робсън, Денис Ъруин и Андрю Коул в момента са церемониални посланици на "Олд Трафорд".

Шейх Джасим се бори с главния изпълнителен директор на "INEOS" сър Джим Ратклиф за собствеността върху Манчестър Юнайтед. Те се стремят да вземат клуба от ръцете на семейство Глейзър, които са собственици от 2005 година. Предложението на катарския бизнесмен да поеме "червените дяволи" включва също обновяване на "Олд Трафорд" и допълнителни инвестиции в бъдещето на клуба.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Давид Де Хеа постави антирекорд след грешката си срещу Уест Хям във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички