Гол в добавеното време развали изпращането на Арсен Венгер от "Олд Трафорд" (ВИДЕО)


Гол в добавеното време развали изпращането на Арсен Венгер от "Олд Трафорд" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

6114 0

За последен път в своята кариера Арсен Венгер стъпи на "Олд Трафорд" като треньор на Арсенал в мач срещу Манчестър Юнайтед. Французинът бе посрещнат с аплодисменти от всички на стадиона, както и от легендарният мениджър на "дяволите" сър Алекс Фъргюсън.

Двата тима си разделиха по едно полувреме, като в първата част домакините играха в пъти по-добре и Пол Погба даде аванс преди почивката на отбра си след чудесна комбинация с Алексис Санчес и Ромелу Лукаку.

След почивката Хенрих Мхитариян изравни, като играта на Арсенал бе по-добра. Тогава обаче се стигна до заключителните 10' на срещата, когато 20-кратните английски шампиони стигнаха до втори гол. Резервата Маруан Фелайни бе над всички при центриране и с глава донесе трите точки за своя тим.

Действията на терена започнаха преди първия съдийски сигнал. При излизането си на "Олд Трафорд" за последен път, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе аплодиран от всички фенове на Манчестър Юнайтед. Освен това лично Жозе Моуриньо го изведе на терена, където го чакаше старият му познайник и противник от близкото минало сър Алекс Фъргюсън. Легендарният мениджър на "дяволите" лично връчи плакет, като подарък за Венгер, след което тримата си направиха снимка за вечността.

В първите 10' от срещата Манчестър Юнайтед бе далеч по-настоятелният тим. Играчите на Моуриньо притискаха съперника и стигнаха до две по-опасни положения пред Давид Оспина, но без чисто голово положение.

В 17' на мача Манчестър Юнайтед излезе напред в резултата. Пол Погба се втурна в атака през средата на терена и правилно изчака "подкрепление". Последва пас към Ромелу Лукаку, който центрира към далечната греда. Там Алексис Санчес бе оставен непокрит и стреля с глава, като Ектор Бейерин успя да отбие кълбото в гредата. Веднага след това обаче топката се върна на крака на Погба, който лесно я вкара във вратата - 1:0.

Втората част започна отлично за гостите от Арсенал. Гранит Джака открадна в половината на домакините и веднага подаде към Хенрих Мхитариян, който напредна и от границата на наказателното поле отправи неспасяем удар по земя - 1:1. Минута по-рано Ромелу Лукаку напусна терена заради контузия, а на неговото място влезе Маркъс Рашфорд.

В последните минути на редовното време Манчестър Юнайтед натисна "газта" и стигна до гол в 89'. При центриране Маруан Фелайни засече топката в гредата, след което тя се отби в тялото на Рашфорд и влетя в мрежата. При удара с глава на белгиеца обаче, английският национал бе зад защитата на "топчиите" и попадението правилно бе отменено.

Все пак "червените дяволи" стигнаха до така ценния гол във вратата на Оспина. В добавеното време на срещата отново Фелайни бе над всички във въздуха и с глава прати този път неспасяемо във вратата на гостите - 2:1.

Преди мача

Манчестър Юнайтед почти сигурно ще задържи втората си позиция в класирането на Висшата лига. "Червените дяволи" имат 74 точки в актива си, като са с две пред Ливърпул, но имат и два мача по-малко от мърсисайдци.

Тимът на Арсенал от своя страна няма почти никакъв шанс за Топ 4. "Топчиитте" изостават на 11 пункта от 4-я Тотнъм, като двата тима имат по четири мача до края на сезона. Лондонският тим е с 57 пункта, като е вперил поглед в Лига Европа, където стигна до 1/2-финалите и трябва да се справи с испанския Атлетико Мадрид.

Срещата ще бъде по-специална за мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер, който за последен път стъпва на "Олд Трафорд" като мениджър на Арсенал. След края на сезона френският специалист ще напусне "Емирейтс" след повече от 20 години работа в клуба.

Състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Валенсия, Погба, Матич, Ерера, Санчес, Лукаку, Лингард

Арсенал: Оспина, Коласинац, Чеймбърс, Мавропанос, Бейерин, Мейтлънд-Найлс, Джака, Ийоби, Нелсон, Мхитариян, Обамеянг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички